Patriarh allkirjastas Manhattani deklaratsiooni

Karismaatilise Episkopaalkiriku Ülemaailmse Osaduse patriarh peapiiskop Craig W. Bates allkirjastas nn Manhattani deklaratsiooni, mis kutsub üles kaitsma kõigi inimeste väärikust, tunnistama abielu vaid mehe ja naise vahelise ühendusena ja kutsub kaitsma usuliste väljenduste õigust. Deklaratsioonile on alla kirjutanud USA 150 juhtivat rooma-katoliku, õigeusu ja evangelikaalset kirikujuhti, nende seas näiteks rooma-katoliku kirikust Philadelphia kardinal Justin Rigali, Washingtoni peapiiskop Donald W. Wuerl ja Denveri piiskop Charles J. Chaput, kardinalid Adam Maida Detroitist, Timothy Dolan  New York’ist, John J. Myers Newark’ist, John Nienstedt Saint Paul’ist, Joseph F. Naumann Kansas City’st, Joseph E. Kurtz Louisville’ist, Thomas J. Olmsted Phoenix’ist, Michael J. Sheridan Colorado Springs’ist, Salvatore J. Cordileone Oaklandist, Richard J. Malone Portlandist ja and David A. Zubik Pittsburgh’ist. Alla kirjutasid ka Ameerika Ortodokskiriku metropoliit Jonah Paffhausen, Püha Vladimiri Teoloogiakooli ülempreester Chad Hatfield, Põhja Ameerika Anglikaani Kiriku priimas Robert W. Duncan ja Nigeeria Anglikaani Kiriku priimas Peter J. Akinola. Alla on kirjuitanud samuti palju väljapaistvad USA evangelikaalsed juhid, nende hulgas tuntud USA metodistist Drew Ülikooli professor dr Thomas Oden.

1 kommentaar postitusele “Patriarh allkirjastas Manhattani deklaratsiooni”

  1. Regyta ütleb:

    Oma toetuse mehe ja naise abielul rajaneva perekonna poolt saad anda kuni 1. detsembrini 2009 netilehel http://perekond.ee/