Harkujärvel toimus allianssmissa

Kolmapäeval 14. jaanuaril 2008 toimus Harkujärve Stefanose kirikus allianssmissa, mida juhatas isa Heigo Ritsbek, kaasa teenis isa Thomas Eriste. Jutlustas superintendent Taavi Hollman (EMK).

2 kommentaari postitusele “Harkujärvel toimus allianssmissa”

  1. Andres ütleb:

    14. jaanuaril jagas Püha Armulauda pr. Rutti Proosa. Kuidas sobitub toimunu EKEKi teoloogiasse?

  2. Heigo Ritsbek ütleb:

    Rutti Proosa ei “jaganud armulauda” teoloogilises tähenduses; armulaua pühitsetud elemente annavad edasi ilmikud kõikides kirikutes; nt USA-s enamikes katoliku kirikus naised tavariietuses; sellel pole mingit teoloogilist ega liturgilist tähendust selles mõttes, et meil (ja seal) puudub naisvaimulikkond. Küsimus on alati armulaua pühitsemises. Ning selles kes on selle nö esmane jagaja. Diakonimissa puhul preestri poolt õnnistatud armulauaelemente jagab esmaselt diakon.