ICCEC tegutseb ka nüüd Uus-Meremaal

Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis on asunud tegutsema Karismaatiline Episkopaalkirik, teenistusi peab diakon Bernie Velasco. 

2 kommentaari postitusele “ICCEC tegutseb ka nüüd Uus-Meremaal”

  1. Juhan ütleb:

    Ma imestan et ICCEC jouab nii suure kaarega umber maailma-taiesti mooda minnes Austraaliast! Aga mis siin ikka imestada. Austaalias on labi aegade olnud probleeme anglikaanide ja katoliiklaste vahel. Anglikaani madalkiriku tiib valitseb Austraalias, sest nad pelgavad korgkiriku liturgiat. Sellest ajast kui esimesed vangid saabusid Austraaliasse oli selge vahe pohiliselt katoliiklikust taustast olevatest sundviisiliselt valjarandajate ja valitsevate Inglismaa ulemuste vahel. Vange ei lastud pihile minna ja uldse neid karistati ja takistati missale minemast. Piirangud pandi katoliiklastest pollumeestele-nad voisid ainult maad uurida, aga mitte valja osta! See on osa Austraalia kurvast minevikust. Kuid selline torjuv hoiak on jaanud tanapaevani. Vaimulik elu on puutud hoida vaga rangetes raamides kus igasugune vahegi katoliikliku teenistusega sarnasus on valistatud suuremas enamuses Anglikaani kirikutes Austraalias. Siiski on olukord valjaspool suurlinnad veidi leebem. Samuti peegeldub torjuv hoiak madakirikute koguduste enda liikmetes kellel on omakorda vaga madal tolerantusupiir liturgilistes kusimustes. Ladina keele kasutamine jumalateenistustes on alati olnud probleem Austraalias-isegi muusikalistes kusimustes! Seda koike arvestades pean utlema et ehk maakera kuklapoolel on jaa hakanud sulama. Ehk Vaikse ookeani suurimal mandril jouab kunagi ICCEC rajada oma esimese koguduse……..?

  2. ulvi ütleb:

    Aitäh, Juhan, huvitava info eest!