Uulus toimus kirikulaager

suvelaager 2008

18. – 20. juulini toimus Uulu luterlikus laagrikeskuses VIII EKEK suvelaager. Poolsada laagrilist osalesid missadel ja palvustel, mälumängus ja rabaretkel, paneeldiskussioonis ja lõkkeõhtutel, kohtumistel ja filmiõhtutel, korvpallimängus ja suvist kaunist ilma nautides. Missadel teenis EKEK peavikaar dr Heigo Ritsbek koos preestrite Thomas Eriste, Janis Danielsoni ja Leevi Lillemäega. Peaettekande “Ristimise olemus” pidas isa Leevi Lillemäe (EKOK), mis oli paljude osalejate arvates laagri tipphetk. Tõesti — väga hea ettekanne oli! Jutlustasid isa Heigo Ritsbek, isa Thomas Eriste ja isa Janis Danielson, isa Janis on Läti Karismaatilise Episkopaalkiriku preester. Täname kõiki laagri korraldajaid, muusikuid ning abilisi selle väga õnnestunud ja eduka laagri läbiviimise eest!

Kaku laagrimuljeid saab lugeda siit.

Isa Heigo Ritsbeki jutlust võid lugeda siit.

Laagri pilte võid vaadata siit.

3 kommentaari postitusele “Uulus toimus kirikulaager”

 1. juhan ütleb:

  Anno Domino 2008 laagrist jääb mul kõige rohkem meelde järgmist;
  isa Toomase väga hea jutlus esimesel missal kui ka tema südamlik suhtumine teistesse inimestesse; Epp Soku põnev tutvus palverännaku teekonnast, mille kirjeldusest tekkis mulje nagu kuulaja oleks seda reaalselt enda jaoks läbi teinud; isa Leevi ettekanne-mulle isiklikult kõige sügavuti minev käsitlus kuulud teemast Ristimisest; varahommikused religioossed-filosoofilised vestlused vürtsitatud kommentaaridega minu jaoks ülimalt haritud vestluskaaslase dr Kikasega; Janek Tamme hingestatud hardushetk tema 35a. sünnipäeva hommikul; isa Heigo hämmastav (Jumalast kingitud) anne panna lõppu Missa niivõrd vaimselt elama, et mitte keegi ei suudaks saalist lahkuda sellest kogemusest mitte puudutatuna; ning erilised tänud Marekile selle eest et magusalt lõhnav viiruk ja sellega kaasnevad palved olid kaasas teenivatele meeldetuletus laagris kõigist kuuldust-nähtust (ja miks ka mitte nähtamatust) kakskümmend neli tundi ööpäeval. Minu eriline tänu läheb veel nende inimestele kes EKEK kogudustes on nii avatud hingega; kes minuga vesteldes näitasid üles oma sisemist hoiakut mind usaldama ja olla ise usaldatud. Lõppkokkuvõttes, ma sain ise väga julgustatud ja ülestõstetud teie abist ja armastavast suhtumisest minusse. Suurimad tänud!

 2. Heigo Ritsbek ütleb:

  Tänan Juhan! Ka Sinu kaasateenimine oli võrratu!

 3. Janek ütleb:

  Aitäh Juhan! Sina oskad alatid midagi head kõigile öelda!