Uued piiskopid pühitsetud Aafrikas

18. märtsil 2007 toimus Bujumburas Burundis uute piiskoppide pühitsemine. Peapiiskop Charles Jones koos kaaspühitsejate – piiskop Bernard Njoronge ja piiskop Emmanuel Ngirumpatsega pühitsesid 3 uut piiskoppi: Nitonde Dieudonde (Põhja-Burundi piiskopkonna piiskopiks), piiskop Nestor Misigaro (Lõuna-Burundi piiskopkonna piiskopiks) ja piiskop Katarama Kizungu Sylvain (Kongo kirdeosa piiskopiks). Piiskopite pühitsemise jumalateenistusel teenis kaasa 100 preestrit ja diakonit (!), tseremoonial osales Burundi asepresident, raadio ja TV tegid piiskoppide pühitsemisest otseülekande terve Burundi jaoks. Burundi Karismaatilisse Episkopaalkirikusse kuulub praegu 300 kogudust enam kui 150 000 liikmega. Kasv on viimastel aastatel olnud väga kiire – alles oli kogudusi 100 mõnda aega tagasi. Peale piiskoppide pühitsemist võttis peapiiskop Charles Jones’i järgmisel päeval vastu Burundi president Pierre Kurniziza. Presidendi palvel asetas peapiiskop Jones käed ta peale ning palvetas ta pärast.

Kommenteerimine on suletud.