Venetsueela 4000-liikmeline kogudus Cabimasis liitumas Karismaatilise Episkopaalkirikuga

Cabimasi linnas Venetsueelas on Iglesia Bethabara enam kui 4000 liikmega kogudus, mida juhib piiskop Alejandro Barroso, kelle pastoraalse juhtimise all on veel 35 kogudust Venetsueelas. Piiskop Barroso peab praegu läbirääkimisi Karismaatilise Episkopaalkiriku patriarhi dr Randolph Adleri Mehhiko ja Kesk-Ameerika patriarhliku legaadi piiskop Ken Myersiga, et Iglesia Bethabara ja teised kogudused Venetsueelas võiksid ühineda Karismaatilise Episkopaalkirikuga. Nende piiskop Alejandro Barroso koguduste ühinemisel Karismaatilise Episkopaalkirikuga tuleks riikide ritta, kus Karismaatiline Episkopaalkirik tegutseb, veel üks – Venetsueela. Samas käivad kohtumised ja läbirääkimised Kolumbias Calis asuva karismaatilise osaduse võimaliku liitumise üle Karismaatilise Episkopaalkirikuga. Tundub, et nn Aafrika kasvu järel on Karismaatiline Episkopaalkirik eriliselt laienemas Ladina-Ameerikas. Augustis 2006 on tulemas Dominikaani Vabariigis Karismaatilise Episkopaalkiriku hispaaniakeelsete preestrite konverents.

Iglesia Bethabara
Pildil: Jumalateenistus Iglesia Bethabara koguduses

Kommenteerimine on suletud.