Toimus suvelaager

10.- 12. juulini 2009 toimus järjekordne EKEK suvelaager, laagri ülemaks EKEK Pärnu Püha Apostel Barnabase koguduse vikaar isa Thomas Eriste. Toimusid missad, palvused ning paljud huvitavad tegevused. Laagri teemaks oli Apostellik kirik. Missadel tselebreeris ning jutlustas EKEK peavikaar isa Heigo Ritsbek, samuti esitas ta peaettekande Apostellik kirik on trinitaarne kirik. Vaimulikult teenis kaasa isa Thomas Eriste. Grupidiskussioone mainitud teemal juhtisid Rutti Proosa ja Heidi Meier. Muusikas teenisid Kaido Kikkas, Ülle Ritsbek, Janek Tamme, Juhan Palm-Peipman, Regyta Eriste ja Marju Kuut. Tore oli mälumäng (tänud Jaan Rappile), fotojaht Kaido Kikkase juhtimisel, rabamatk ning võitluskunstide ning seebi viltimise tutvustamine. Meeldiv oli taas koos olla! Kohtumiseni!

Valikut fotodest EKEK suvelaagrist 2009 saad vaadata siit.

suvelaager 2009

3 kommentaari postitusele “Toimus suvelaager”

 1. juhan ütleb:

  Vääääga lahe laager! Tuhat tänu organisatsioonilise poolse”laagripealikutele” Pärnu KEK-i isa Thomasele ja ta armsale abikaasale Regytale-tõelised Kristuse armastuse kandjad! Laagri erinevaid tegevusi ning osalemise võimalusi oli seekord isegi mõnevõrra rohkem kui eelmistel aastatel. Tähelepanuväärne on minu meelest ka see, et iga aastaga muutub seltskond omavahel veel perelikumaks ja üksteise suhtes tähelepanelikumaks. Vaatamata sellele, et laagrist osavõtjate arv oli tagasihoidlik, oli siiski Jumala arm ja lähedalolu igas kohas ja igal ajal ALATI kogetav. See laager ennekõike kasvatab, õpetab, suunab ja aitab igaühte hinnata EKEK rikkaliku väärtust Kristuse ihus. Nagu isa Heigo oma viimases jutluses pühapäevases lõpu Missas ütles; ” Nii me jõuame imelise paradoksini; Liturgia on inimeste töö ja Püha Vaimu töö samal ajal. Me elame vaimsusest, me kogeme seda täna, kuidas Püha Vaim tegutseb läbi Kristuse ihu, Kristuse vere, luues meie keskel uue osaduse, uue olemise, uue eksistentsi Jumalas”. See on tõesti võrratu kogeda nii seda kui palju muud selles laagris (kui ka Kirikuaasta ajal) ning selle armsa seltskonna keskel olles. Kohtumiseni..õnneks mitmel korral enne järgmist suveaega!

 2. Heigo Ritsbek ütleb:

  Jaa – nii see on! Tänud Sulle võimsa kaasateenimise eest!!

 3. Janek ütleb:

  See oli väga hää!
  Ma ei tea, kuidas teil vennad-õed aga sel aastal oli minul endal kuidagi võimsam elamus. Kogesin seda ´siin ja nüüd´ hetke paremini ja tunnetasin üheks olemist kogu meie laagri rahvaga. Eriti sain tunda, et kirikus on palju erinevaid inimesi, kuid ometi ühe Issanda kutsutud.
  Tänu selle eest Jumalale ja tema sulastele,kes selle korraldanud!