Vabadussõja võidusammas avatud

22. juunil 2009 toimus Tallinnas Vabadussõja võidusamba avamine. Võidusamba pühitses EELK peapiiskop Andres Põder, kaasa teenisid Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute juhid, nende hulgas ka EKEK peavikaar isa Heigo Ritsbek. Isa Ritsbek võttis osa ka vahetult enne samba avamist toimunud Eesti Vabariigi kaitseministri vastuvõtust Tallinna Raekojas.

3 kommentaari postitusele “Vabadussõja võidusammas avatud”

 1. juhan ütleb:

  Ilus üritus. Usun ja loodan, et see sümbol meie linnahärrade töökoja ees puudutaks nende südamed kui langetatakse eelseisvatel päevadel rasked otsused-et sellest kiirgav vabadus ja valgus tooks uue tähenduse võitlemaks õigete asjade (ja asjaolude parenemise) eest meie maal.

 2. Veiko ütleb:

  Üritus oli kahtlemata ilus. Samas on juba täna näha, et see Vabadussammas lõhestab ka Kristlasi. Tasub vaid lugeda meie Vabariigi vasakpoolsete seisukohavõtte a la Keskerakond. Kõige absurdsem oli KN-s ilmunud võrdlus haakristiga ja Kristuse ristga.

  Palugem siis kõik, meie kaasmaalastele tervet mõistust ajaloost arusaamiseks.

 3. Janek ütleb:

  Jumal nendega!
  Eks kuma sellest suhtumisest ikka kadunud NLiidu ateistliku kasvatustööd,mis nendes inimestes hästi välja tuleb. Kui need tagurlikud põrmlased oma keelt ja meelt ka ei armasta ning seda maad pühaks ei pea..siis ammugi nad rahvast hoolivad. Las see kuri keel udutab!
  Ps 37:3 Looda Issanda peale ja tee head, ela oma maal ja pea ustavust!
  Kas see pole Issanda käsk meile oma maad armastada, kuhu oleme elama pandud ja seda ka harida vaimu ja heade tegudega? Selles käskivas salmis on mu meelest õnduse ja rahulolu salasus kõikidele inimhingedele selles elus ja igaviku tarvis.