Patriarh pühitses Ülestõusmise kiriku Keenias

Ülestõusmise kirik Keenias

Pühapäeval 3. mail pühitses patriarh Craig Bates koos piiskop Bernard Matologa Ülestõusmise kiriku Kayata külas Machakose piiskopkonnas (Keenia). See küla on 160 km Keenia pealinnast Nairobist. Kirik ehitati täielikult koguduse liikmete oma annetustega.

Teenistusel osalesid patriarh Craig Bates abikaasa Cathyga, peapiiskop Charles Jones, piiskop Bernard Njoroge abikaaga, piiskop Daniel Kimwele, piiskop Joshua Koyo, isa  Charles Brown, isa Scott Howard ja diakon John Garrett ja teised.

Father Samuel Salu, Rector of Resurrection Church, Machakos, Kenya

Isa Samuel Salu on Ülestõusmise kiriku rektor, kirik on prokatedraaliks seni, kuni piiskop Matolo ehitab uue katedraali.

Peale kiriku sissepühitsemist toimus ühine Aafrika sööma-aeg riisi, ubade, kana, banaanide ja suure lameda leivaga.

2 kommentaari postitusele “Patriarh pühitses Ülestõusmise kiriku Keenias”

  1. Juhan ütleb:

    Elu Aafrikas justnagu pea peale pooratud! Et inimesed ISE ehitavad endale sellised puhakojad OMA rahadest oleks 21 saj. nn rikkas Euroopas ennekuulmatu. Kuid teades mismoodi aafriklased ootavad ja usuvad Taevast otsese mottes peegelduvat ka maa peal, pole ime et nende usk kannab vilja. Olgu kuidas on, aga tundub et aafriklastest on meil palju oppida!

  2. Heigo Ritsbek ütleb:

    Seda muidugi tuleks siiski mööndusega öelda (minu viga!), teatud mõtted — ilmselt ka rahaliselt — aitasid kaasa ka teised Keenia kogudused. Kuid tõesti, oluline on see — kirik ehitati ilma Lääne abita!