Suure Reede muljed

Isa Heigo palus tänasest jumalateenistusest paar rida kirjutada…

Nagu viimasel ajal halvaks kombeks, jõudsin kohale viimasel minutil – karistuseks pandi esiritta kaameramehe nina alla istuma.  Õnneks täna aga muusikaga kaasa teenima ei pidanud (algselt pidin hoopis Taanis olema) ja seekord sai rahus reakodaniku rollis kaasa teha. Telemeeste atribuutikat oli kogu kirik täis ja suurt sagimist jätkus pikaks ajaks.

Aga kõik läks ladusalt. Arvata on, et sedalaadi teenistus oli nii mõnele kohalviibijale kui ka paljudele televaatajatele uutlaadi elamus.  Muusikaline osa oli paigas (ainus väike küsimärk tundus olevat lõpulaul, mis oli kaasalaulmiseks liiga keerulise refrääniga), kantor Riho juhitud pikk litaania oli muljetavaldav ning isa Heigo jutluse põhipoint “Valik on sinu” ka asjakohane. Kahtlemata aga teistmoodi tunne ja mõttemall kui üldises (kergelt süüdimatus) munadepühalises-lihavõttejäneselises atmosfääris kõikjal ümberkaudu – ehk pani mõne inimese elu üle järele mõtlema. Ja tänud kõigile, kes ürituse edukalt läbi viisid.

1 kommentaar postitusele “Suure Reede muljed”

  1. Juhan ütleb:

    Vaga hea kirjeldus SR teenistusest. Kaido oskab “lutsuparaselt” ja monuga valida oma sonu. Neokatoliiklikult mustas looris altarilaual asuv krutsifiks kui ka pikk ja sugavalt muljetavaldav Litaaniapalve-koos Reformatsiooniajastult kajastav lepitusonum isa Heigolt olid asjad mis mulle laksid vaga sudamesse. Olgu kiidetud meie Ulestousnud Lunastaja Jeesus Kristus!