Patriarh Randolph Adler läks pensionile

15. oktoobril 2007 toimunud Karismaatilise Episkopaalkiriku Patriarhi Nõukogu koosolek Orlandos Floridas (USA) aktsepteeris patriarh Austin Randolph Adleri pensionile siirdumise nii patriarhi kui ka Põhja-Ameerika Karismaatilise Episkopaalkiriku priimase ametikohalt. Nii Patriarhi Nõukogu kui Piiskoppide Koda tänavad patriarh Adlerit tema tegevuse eest Karismaatilise Episkopaalkiriku rajamisel ning selle juhtimisel. Patriarhi Nõukogu väljendas sügavat tänu ning soovis Jumala erilist õnnistust nii patriarhile kui ka patriarhi abikaasa Bettyle. Peapiiskop Adler jätkab tegutsemist piiskopina nii San Clemente’is (California, USA) kui ka mujal, respekteeritud liidri ja Karismaatilise Episkopaalkiriku rajajana.

Patriarh Adler

Vastavalt Karismaatilise Episkopaalkiriku kanoonikale täidab patriarhi kohuseid patriarhi ametist lahkumise puhul kõige pikemat aega teeninud peapiiskop — seega on patriarhi kohusetäitjaks Filipiinide peapiiskop Loren Thomas Hines. Peapiiskop Hines määras ajutiseks Põhja-Ameerika Karismaatilise Episkopaalkiriku priimaseks piiskop Craig Bates’i. ICCEC peasekretärina jätkab piiskop Douglas Kessler. Uus patriarh valitakse jaanuaris 2008.

1 kommentaar postitusele “Patriarh Randolph Adler läks pensionile”

  1. Jaanus Kangur ütleb:

    Kas siis valitakse uus patriarh? Millal see saab toimuma ja kuidas see protseduuriliselt käib? Huvitav milliseid muutusi see kirikule kaasa toob. Tõsi on ju see et iga inimene on andekas erinevas valdkonnas ja tavaliselt siis ka rõhutab seda valdkonda. Nii et põnev mis siis saama hakkab