Pille Lill pühapäeval 8. aprillil Harkujärve kirikus

8. aprillil 2007 — Kristuse ülestõusmispüha missal — teenib laulus kaasa Harkujärve Püha Esimärter Stefanose kirikus Pille Lill. Klaveril saadab Ülle Ritsbek.

Pille Lill alustas oma muusikuteed klaveriõpingutega Pärnu Lastemuusikakoolis. Eesti Muusikaakadeemia on ta lõpetanud kahel erialal – muusikapedagoogika ja ooperilaul. Oma haridusteed jätkas ta Londoni Guildhall School of Music and Drama magistrantuuris ning magistrikraadi kaitses Helsingi Sibeliuse Akadeemias. Alates aastast 2004 täiendab end doktoriõpingute raames Eesti Muusikaakadeemias Jaakko Ryhäneni juhendamisel ning Karlsruhe Muusikakõrgkoolis professorite Mitsuko Shirai ja Hartmuth Hölli juhendamisel. Ta on osa võtnud paljude maailmakuulsate muusikute meistrikursustest.

Pille Lill on esinenud ooperi-, oratooriumi- ja kammerlauljana paljudes maades. Ta on laulnud pearolle ligi 30 ooperis, nende seas Krahvinna (Mozart “Figaro pulm”), Mimi (Puccini “Boheem”), Cio-cio-san (Puccini “Madama Butterfly”), Tosca (Puccini “Tosca”), Elisabeth (Verdi “Don Carlos”), Desdemona (Verdi “Othello”), Violetta (Verdi “ Traviata”), Elvira (Verdi “Ernani”), Amelia (Verdi “Maskiball”), Lady Macbeth (Verdi “Macbeth”), Aida (Verdi “Aida”), Venus (Wagner “Tannhäuser”), Liisa (Tšaikovski “Padaemand”) jpt.

Tema repertuaaris on sopranipartiid sellistest suurvormidest nagu Mozarti Missa c-moll, Mahleri 4. ja 8. Sümfoonia, Dvoržaki, Mozarti ja Verdi Reekviemid, Beethoveni 9. Sümfoonia, Tobiase “Joonase lähetamine” jpt.

Pille Lill on pälvinud Suure Vankri auhinna kui parim naislaulja (1996) ja on olnud Georg Otsa preemia laureaat (2002). Ta on Richard Wagneri Ühingu stipendiaat (1998) ja piiskop Platoni III järgu ordeni kavaler (2005).

Aastast 1997 õpetab Pille Lill Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ning on omanimelise PL Muusikute Toetusfondi looja.

Kommenteerimine on suletud.