Peavikaar Heigo Ritsbek osales Eesti Vabariigi 89. aastapäeva pidulikul jumalateenistusel

24. veebruaril 2007 osales EKEK peavikaar dr Heigo Ritsbek Eesti Vabariigi 89. aastapäevale pühendatud pidulikul jumalateenistusel Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus, kus olid kohal Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves abikaasaga, president Arnold Rüütel abikaasaga, Riigikogu esimees Toomas Varek, peaminister Andrus Ansip, kaitseväe juhataja kindralmajor Ants Laaneots, Europarlamendi saadik Tunne Kelam abikaasaga, diplomaatilise korpuse esindajad ning paljud teised kõrged ametikandjad. Liturgias teenisid EELK peapiiskop Andres Põder, peapiiskop emeritus Kuno Pajula, piiskop Einar Soone ja õpetajad Ivar-Jaak Salumäe ja Patrik Göransson, jutlustas peapiiskop Andres Põder. Oma 12-minutilises jutluses esitas peapiiskop üleskutse vaimsele uuenemisele ning märkis, et me vajame Eestis “lausa vaimulikku revolutsiooni”. Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajatena osalesid pidulikul jumalateenistusel metropoliit Stefanus ning diakon Justinus (EAÕK), piiskop Philippe Jourdan (RKK), pastor Ruudi Leinus (EEKBKL), superintendent Taavi Hollman (EMK), hr Armen Andranikjan (AAK) ja peavikaar dr Heigo Ritsbek (EKEK).

Kommenteerimine on suletud.