Toimus V rahvuslik palvushommikusöök

4. detsembril 2006 toimus Tallinnas Mustpeade Majas Eesti Evangeelse Alliansi ja Eesti Kirikute Nõukogu poolt korraldatuna järjekordne rahvuslik palvus-hommikusöök. Osalesid Vabariigi president Toomas Henrik Ilves ja president Arnold Rüütel abikaasadega, Riigikogu esimees Toomas Varek ning valitsuse liikmed, Riigikogu liikmed, kohalike omavalitsuste esindajad ja kirikute esindajad. Kirikujuhtide ühispalves osales ka EKEK peavikaar isa Heigo Ritsbek. Tallinnas Mustpeade majas toimunud üritust juhtisid Eesti Kirikute Nõukogu president Einar Soone ja Eesti Evangeelse Alliansi president Meego Remmel.
Peaettekande esitas suhtekorraldaja Janek Mäggi, pikema välistervituse tõi USA endine kongresman Robert McEwen ning lühisõnavõttudega esinesid tennisist Kaia Kanepi, kunstnik Jüri Arrak, riigikogulane Tõnis Kõiv ja europarlamendi liige Tunne Kelam.
Palvus-hommikusöök on toimunud viis aastat järjest, igal aastal on sellel osalenud vabariigi president ja valitsuse ning riigikogu liikmeid.
Rahvuslike palvus-hommikusöökide traditsioon sai alguse 1950. aastate lõpul USA-s. Ühendriikides on sellel osalenud kõik presidendid alates Dwight D. Eisenhowerist kuni George W. Bushini. Palvus-hommikusööke peetakse ka Euroopa Liidu institutsioonides.

Kommenteerimine on suletud.